Locals




Gårdagskvällen var en upplevelse för alla i MC. Vi spenderade den i det historiska distriktet. Vi tänkte inte på att det är världens största stad och att det är långa avstånd. I taxin trodde vi att vi skulle bli panka av kostanaden, tog cirka 50 min men det kostade ungefär hundra kronor.
Väl framme gick vi till det stora torget där Pepsi annordnade vinterlekar, det fanns skridskobana, pulkabacke och en station där de gjorde snögubbar. Lite sjukt för två svenska killar speciellt som det var tillräckligt varmt för t-shirt och kofta. Vi ville åka skridskor men vi var inte ensamma. En observation som bloggen gjort är att mexicanarna älskar lampor, särskilt om de blinkar. Finns blinkande julbelysning överallt.
Vi gick till en resturang som även visade sig vara ett hostel. Där åt vi burritos och drack öl. Priserna får studentpubar att framstå som riktigt dyra. Åt och drack två kannor med öl á 1,7 liter för 70 sek tillsammans. Där träffade vi två killar från MC som vi hängde med resten av kvällen. Väldigt trevliga men lite udda. Allt som allt var det en mycket lyckad kväll. 


Idag (nyårsafton) vaknade vi åt frukost och gick ner till ett köpcentrum. Vi kände att vi varit i landet så pass länge att vi ska äta som locals, det var dags att äta från de berömda gatustånden. Enligt alla som varit här är de de bästa. De var bra och våra magar mår bra. Spanskan utvecklas dessutom, ibland fattar vi vad de menar. Vi har lyckats att förväxla en grön sås med guacamole två ggr utan att förstå varför det blir så sjukt starkt men nu vet vi.
Efter lunch gick vi hem och kollade när småkronorna piskade de rädda lejonen från grannlandet (till Sverige).
Kommentarer gillas, just nu är Emma och Hannes Mamma favoriter men vi byter till den som kommenterar mest.
Som ni märker har vi slängt in lite bilder för er skull.
Tener bueno


En förmiddag i MC

Idag var det dags att införskaffa nödvändiga saker för att klara av att ha ett liv här. Vi köpte mat, hade bara kakor som vår landlord bjöd på innan, handukar, tvål och lite annat. Affären var lite annorlunda från Sverige om man säger så... Det var iofs kul att springa runt och leta lite.
När man är i en riktigt stor stad och inte kan språket blir det spännande att gå ut och gå. Vi gick vilse flera gånger men det löste sig. Vi fick följa en stor väg som vi åkte igår, det blev antagligen mycket längre men vi klarade det till slut. Väl där började vi med lunch, även det en prövning för oss. När de frågar oss någonting sitter vi bara som frågetecken tills de säger något ord vi kan, då upprepar vi det bara. Det är det som avgör vad vi äter och dricker.
Dagens kanske största bedrift, hittils bör tilläggas, var att vi tog bussen hem! Mycket stolta! Där fick vi använda mycket av den spanskan vi kan. Det är helt klart billigare och lite obkvämare än i Sverige.

Kvällen kommer att spenderas någonstans i denna stora stad, vi vet inte var än.

Ha det bra så länge

Framme

Nu är vi framme i Mexico city efter många timmar i luften. Det är cirka 18 grader varmt så vi har det bra. Natten är dock inte lika varm samtidigt som mexarna anser att isolering är 90-tal. Vi har frusit hela natten men vi är hårda och biter ihop.
Klan höja ett varningensfinger för Luft Hansa som tagit oss från Gbg till MC. De ska vara ett bra bolag sägs det men vi håller inte helt med. På långflygningar brukar det vara hyfsat gott om plats, det var som sjuans buss från campus igår i 12 timmar. Det fanns inga möjligheter att välja filmer eller spel heller, det var några stora TV-apparater som hängde och de visade skit. Sen tyckte de att det var en bra idé att vänta 8 timmar mellan lunch och middag.
Det var det negativa nu är vi fyllda av positiv energi och ska upptäcka staden. Vi räknar med att hitta bra om tre veckor.

Ha det bra


RSS 2.0