Puerto Vallarta

Sorry att vi inte skrivit på länge.
Vi har flyttat och bor nu i ett underbart hus. Ska till Puerto Vallarta i helgen skriver mer när vi kommer tillbaks

Besos

Acapulco 2

Nu var det ett tag sedan vi skrev, för er som tycker att det är dåligt av oss har vi bra förklaringar. Först var vi i Acapulco sen var vi utan internet.

Det mest intressanta är att vi varit i Acapulco som förr var den största turistorten i Mexico. Med oss på resan var Laura, Ted och Joep. Sen mötte vi upp en massa fransmän samt Viktor, killen med världens bästa jobb. Vi åkte dit för att sola och bada samt festa lite.

Första dagen vi var där var det mulet men varmt. Det var inte lika kul att vara på playan då så vi åkte jet ski sen hoppade Hannes och Ted bungy, de andra ville inte... Verkligen det var anledningen. Andra dagen var det bättre väder så vi spenderade den på playan.

Kvällarna spenderades på en klubb som heter Palladium. Riktigt fint ställe med en grym utsikt. Herrtoan är nog en av de toaletter som har bäst utsikt i världen. Andra kvällen hade vi dessutom fått tag på ett nummer så att vi kunde reservera bra bord.

Vi var även lite kulturella. Det som lever starkast kvar av det gamla Acapulco är de som dyker från de höga klipporna till Jungfru Guadaluppes (stavning?) ära. Vi åkte och kollade på det, imponerande får vi nog säga.

Acapulco var trevligt men nu har vi gjort det, blir nog inget mer besök.

Markus och Joep har kommit nära varandra.

Vi har blivit polare med de som jobbar på vårt favorit tacoställe.

Gissa vad

Middag


Hasta luego

Acapulco

Nu åker bloggen till acapulco. Hörs på måndag

Ha de

Enero 14

Igår var vi lediga, men vi är företagsamma pojkar så vi fixade saker att göra. Det innebar träning och att köpa block till skolan. Att träna här var jobbigt, man syresätter inte kroppen lika bra som i Sverige. Det var dock skönt att komma igång igen.

På kvällen var det fest hemma hos några andra studenter här. Vi började hemma hos oss. Förutom de som bor här i huset var det folk från Holland, Sverige och mexico. Mycket trevligt.
När vi kom till festen var det lagom med folk men spårade det ur lite vad gäller antalet. Ett tag gick det inte att röra sig där inne. Det var iaf en väldigt trevlig fest.

Kvällen bjuder på Condesa och en klubb som heter AM. Condesa är det "hippa" distriktet i MC.

På fredag åker vi med de flesta utbytesstudenterna till Acapulco.

Ha de 

Estudio

Idag var det den första skoldagen. Den började tidigt, redan 08:30. Båda hade spanska och Cultura de México sen slutaade Markus medans Hannes kämpade vidare med Ética persona y sociedad. För oss som är vana att ha max 6 timmar föreläsning i veckan var det lite ovant. Dock positivt med mer lärarledd tid. Tror inte att det blir omöjligt att klara det här på något sätt. Vi klarade spanskan bra, då ska ni beakta att läraren bara pratade spanska. Vissa ord på engelska. Hon är vår favorit eftersom hon bjöd hela klassen på tuggummi.

Det enda som varit spännande förutom det idag är att Hannes har ätit världens godaste tacos.

Imorgon och onsdag är vi lediga så det blir med största sannolikhet utgång

Tills dess får ni nöja er med bilder från vår senaste utgång

Baby sis

glömde skriva med den glada nyheten att lillasyster Ellen kommer 2/4. Då blir det att göra nåt kul med henne. Får se vad hon är sugen på.

Har lite problem med play-tjänsterna nu, de vill inte visa vissa skaker (kanske alla) eftersom vi är utanför Sveriges gränser men det har funkat innan. Någon annan som har samma problem?


Gammal?

Det har varit en händelös dag idag och igår somnade vi och missade utgången. När folk ringde oss runt 23 vaknade vi och sket i att gå ut. Inte rock n´roll precis.

Eftersom det inte händer nåt i våra liv kan vi kanske skriva lite om våra intryckav och känslor för det nya landet.
Det känns att staden ligger högt. Att gå upp för en liten uppförsbacke eller en trappa gör att man blir andfåd. Tänk då hur jobbigt det var att klättra upp för de höga pyramiderna. Det börjar dock bli bättre och vi blir antagligen snabbare när vi kommer till Sverige igen.
Maten är bra och billig, vi har dock ätit ganska ensidigt än så länge. Blir mycket tacos, burritos och enchiladas. Det är ofta den maten som säljs billigt på gatan. Blir lite annorlunda när vi börjar resa lite, de regionala köken ska vara väldigt annorlunda.
Folket här är mycket trevligt både på skolan och vanligt folk. Trots vår dåliga spanska och många mexares obefintliga engelska går det bra. De vill att vi ska trivas.
Studenterna på skolan har en annan inställning till utbytesstudenter här, de kommer fram till oss och vill ha oss som vänner. Inte att de ogillas i Sverige men här är man populär för att man är från Sverige.
Allt är på väldigt hög volym här, på resturanger ute eller på gatan spelar ingen roll.
Vi trivs här och när vi lärt oss lite mer spanska och rest lite blir det nog ännu bättre.

Imorgon börjar skolan med skolan kommer alllt annat som tillhör ett vanligt liv börja. Blir nog första träningen imorgon. 

Hej hej

Högst upp på den största pyramiden med den näst största nere till vänster. Lägg märke till den höga höjden och molnen i bakgrunden. På bilden: Ted, Joep, Hannes och markus alla på ett fint nordeuropeiskt sätt uppradade efter längd.


Tequila

Igår var det den stora festen för oss nykomna utbytesstudenter. Open bar... Det var en mycket trevligt fest och det dracks mycket tequila. Ni kanske tycker att vi är dumma lantisar som dricker tequila men ni har fel! Här finns det bra tequila. Det var dock väldigt stora. Ni kan nog lista ut hur den kvällen slutade...

Idag var det utflykt till pyramiderna som inte är pyramider utan tempel. Intressant historia iaf, orkar inte skriva om det men vi pratar gärna om det. Efter det fick vi lära oss det bästa sättet att dricka tequila en dag för sent men vi kommer nog ha nytta av det.

Kvällen spenderas antagligen på en klubb.


Ta seden dit du kommer!

Ta seden dit du kommer

Markus och Laura utanför vårt hus

Bra dagar

Nu har vi bjudit på lite bilder så ni vet hur vi har det.

Igår var vi på en hemmafest med en massa utbytesstudenter och mexare. Sjukt roligt. Vi, eller vår sprit blev väldigt populär. Här delar alla på det som är inköpt, det var inget vi tänkte på. Vi och Laura köpte en flaska Havanna Club alla som såg den blev väldigt glad och hjälpte sig själva till en grogg. Som tur var kom vi tidigt så vi hann dricka lite själva. Nu har vi lärt oss det, nästa gång blir det billigare sprit.

Vi har lyckats köpa mobiler idag, det gjorde vi helt på spanska. Hannes nr är: 5535023694 Markus är: 5536724134. Vi vill gärna att ni hör av er till oss. Landskoden får ni lista ut själva. Att vi lagt ut våra nr innebär att vi litar på er, tänk på tidsskillnaden. Börja inte ringa och väck oss mitt i natten!

Snart är det dags för den stora introduktionsfesten.

En kille här har världens skönaste jobb. Han jobbar med immigration på International office men verkar mest glida runt. Han har varit på en fest och annordnat en.

Inom några dagar kommer en text om hur det är att leva här i MC.

Hasta Luego

Bilder

En känd häst på Pase de ReformaHannes är fin på nyårPacifico som dricks med salt och citronMayaKaktusarLunch, riktigt grymma tacosMarkus är fin på nyårMed fruTvå Lakersfan i Museo nacional de Antropolica

Intro

Idag var det andra dagen för oss. Vi har fixat våra Tec-id samt bestämmt kureserna. Vi kommer båda att läsa spanska och mexikansk kultur sen skiljer det sig lite. Vi kommer båda att delta i en workshop där vi ska laga mat. Det är två gånger i vecka och det är mexikansk och internationella mat som gäller. Mest mexikansk. På måndag är det dags att välja sports, blir nog inget uppstyrt utan gym och tennis.

Kvällen bjuder på en fest hos några andra studenter, imorgon den stora festen som är på samma plats som vi firade nyår.
Lördag kollar vi på pyramider.
Söndag stadstur.
Sen börjar vardagen på måndag.

Ha de

Enero 6 2010

Hola

Idag var det D-day för oss, introduktion. Det har hänt ganska mycket idag och det känns som att dagen gjort nytta. Vi har bland annat haft upprop som sig bör. Viktiga personer har presentterat sig och en förening som heter Amikoos har visat oss runt på campus. Amikoos betyder vän på azthekernas språk. De är föreningen för int. studenter.

Det är ett fint campus med bra sportanläggningar. Hoppas att gymet kommer att användas en del. Vi kommer förmodligen också att delta i olika workshops som går över hela terminen. Förhoppningsvis en matlagnings-workshop.

Det kommer att vara fest imorgon och på fredag sen blir det en liten resa. Mer info plus bilder kommer.

Hasta luego


Världens kortaste test

Idag var det dags att testa våra kunskaper i spanska för att se vilken klass vi ska tillhöra. Det var ett otroligt snabbt test. Tre frågor sen sa de att det var över, vi ska tillhöra basic spanish 1. Ingen nyhet för oss. Det var dessutom den kursen som vi sökt.

Efter det skulle vi köpa mobiler så att ni kan ringa till oss utan att vi får betala för det. Det tog för lång tid så vi orkade inte. När vi gick till ett annat ställe kunde de inte engelska. Hoppas att Emma kan hjälpa oss med det.

Imorgon börjr introveckan, kan hända att det blir färre uppdateringar då.

Tills nästa gång

Dan före dan

Dagen spenderades i de centrala delarna. Vi delade taxi med Laura som skulle till läkaren. Mottagningen ligger på Paseo de la Reforma men det är som sagt en stor stad det här. Vi åkte några vändor innan det blev rätt, tur att det inte är dyrt med taxi...

När vi lämnat henne var vi hungriga. Vi är inte lite stolta över hur vi fixade mat på ett litet hål i väggen på en bakgata. De visste nog inte ens vad engelska är.

Stärkta av maten gick vi till en galleria av den mer exklusiva sorten. Där inne var det svindlande höjder från tredje våningen. Lite skillnad från alla gatumarknader vi varit på so far.

Att ta sig hem visade sig vara svårare än vanligt. Dels åkte vi i rusningstrafik, vilket vi inte brukar göra samtidigt som många började jobba igen efter julledigheten. Det märks i världens största stad... Det tog oss två timmar att komma hem. Innan vi ens fick tag på en taxi som ville köra oss hade det säkert gått en timme så det tog allt som allt tre timmar, det gör det aldrig i Gbg.

Imorgon börjar introduktionsveckan med spanish level test. Det bör gå fort.
Introduktionsveckan handlar om att vi ska välja kurser, lära oss lite om kulturen, få veta mer om aktiviteter som Tec erbjuder samt att ha roligt med andra studenter. Lite som en nollning. Veckan avslutas med en utflykt till Teotihuacan. Det är en gammal mayastad och där finns de berömda sol- och måmpyraniderna. Det är helt klart en vecka att se fram emot.

Hasta Luego

Fan

Aldrig ska man få vara glad, Sverige förlorar mot USA. Det finns inget positivt med en bronsmatch. Det går inte att vinna ett brons, antingen vinner man guld eller så förlorar man.

Det finns dock en liten ljusning i tillvaron: folk börjar blogga om vad de gör. Kan iofs inte förstå deras negativa inställning till långa inlägg

Ha de

6 dagar i MC

Igår lyckades vi tas oss till ett museum. Vi åkte till Museo nacional de antropoligia som är ett av världens bästa i sitt slag. Vi spenderade några timmar där studerandes de mexikanska indianstammarnas historia. Efter det gick vi runt på en marknad och kollade runt i Reforma. Alltid intressant och lite galet.

Vi hängde med Laura till en fransman och en colombian för några öl. Det var en trevlig kväll och vi fick många tips om vad vi ska hitta på under vår tid här i Mexico.

Idag har vi tagiet en slappardag. Gick ner och handlade lite saker för kvällen. Vi kan berätta att en flaska Baccardi kostar cirka 50 kr. Vissa i Växjö hade nog gillat de priserna. Ikväll blir det JVM med guacamole och öl.

Introduktionsveckan startar på tisdag.

Nu saknar vi bara Emma som kommer på torsdag. Det ser vi fram emot. Hon kommer att få visa oss runt som om vi vore hennes barn.

Om någon regarede på att det var två inlägg som var väldigt lika tycker vi att ni ska vara tacksamma. Det är verkligen inte alla som uppdaterar två gånger om dagen.

Ni som är orliga för vår spanska kan slappna av. Vi klarar oss, det tar lite längre tid bara.

Bilder kommer inom kort.

Hannes och Markus

Lata dagar

Vi ville göra nåt kul med dagen, visste dock inte vad så vi kollade i Lonley Planet. Då bestämde oss för att gå på museum. Valet föll på Templo Mayor i Centro Historico.

Vi trodde att resan dit skulle gå smärtfritt men där hade vi fel. Helt plötsligt stannade chauffören och sa att det var punka på bakdäcket. Han bytte på en hårt trafikerad gata. Det var imponerande att se hur fort han bytte.

När vi kom till Centro Historico hittade vi inte museet, vi letade iofs inte direkt heller. Vi gick runt och kollade sen hamnade vi på en marknad. Den var helt galen, mexarna verkar inte oroa sig för ljudnivåer. Det historiska distriktet är fint och vi har haft en bra dag.

Igår kom Laura, hon verkar trevlig. Hon har inte bestämt sig för om hon ska bo här än, gör hon inte det får vi hela lgh för oss själva, det vore inte helt fel…

Vi hoppas att alla våra vänner runt om i världen tar upp sina bloggar så vi vet vad som händer.

Glöm inte att kommentera, gör ni inte det skriver vi inte.

H&M


Viva la france

Vi ville göra nåt kul med dagen, visste dock inte vad så vi kollade i Lonley Planet. Då bestämde oss för att gå på museum. Valet föll på Templo Mayor i Centro Historico.

Vi trodde att resan dit skulle gå smärtfritt men där hade vi fel. Helt plötsligt stannade chauffören och sa att det var punka på bakdäcket. Han bytte på en hårt trafikerad gata. Det var imponerande att se hur fort han bytte.

När vi kom till Centro Historico hittade vi inte museet, vi letade iofs inte direkt heller. Vi gick runt och kollade sen hamnade vi på en marknad. Den var helt galen, mexarna verkar inte oroa sig för ljudnivåer. Det historiska distriktet är fint och vi har haft en bra dag.

Vi bor i en stor stad och det märks. De har inte GPS i taxibilarna så de får stanna flera gånger och fråga efter vägen. Vi är inte till mycket hjälp heller. Igår fick vi till och med byta taxi då han inte hittade.

Igår kom Laura, hon verkar vara ok, hon vet inte om hon vill bo här än. Gör hon inte det får vi huset för oss själva.

Vi hoppas på att andra som åker på utlandsstudier eller praktik tar tag i sitt bloggande snart! Vill veta hur det går för er

Glöm inte att kommentera, gör ni inte det skriver vi inte.

H&M


Nyårsafton

Vi åkte till ett ställe som rekomenderats av vår landlord, det skulle inte ligga långt från vårt hus sa han. Tog 20 min med taxi, vi har nog olika syn på vad som är långt.
Väl där gick vi runt och letade efter det perfekta stället att fira på, tyvärr var det mesta anpassat för barn och barnfamiljer. Till slut gick vi till ett ställe som hade både resturang och bar. Där åt vi tre skumma rätter, de var inga stjärnor på mat men det gick fort. Alla som klagat på att det tar för lång tid att få mat på krogen borde åka dit, var max två min mellan rätterna.
Det verkar som att nyår är en familjehögtid här, många familjer var ute. De gick ut sent folk kom och satte sig att äta 00:30. Lite roligt att se treåringar krypa runt på golvet efter tolvslaget.
Innan tolvslaget delade de ut bubbel, som var löjligt söt, vindruvor, visselpipor och glasögon. Det blev ett jäkla liv vid tolvslaget. Det var en klart oväntad kväll, trodde nog att vi skulle fira på ett annat sätt. Det var ändå trevligt och vi var de enda utlänningarna där.
Idag kommer vår franska rommie Laura, hoppas på att hon kan spanska.
Vi gillar att fler kommenterade förra inlägget, fortsätt så!

Gott nytt år
Hannes och Markus 


RSS 2.0